skip to Main Content
10 Aliments Més Rics En Vitamina C Que La Taronja

10 aliments més rics en vitamina C que la taronja

La taronja ha estat sempre, en el nostre imaginari, la reina de la vitamina C, aquest aliment miraculós que ens aporta una vitamina necessària per al desenvolupament d’ossos i articulacions, per augmentar les defenses, l’absorció de ferro i aportar antioxidants a l’organisme, també es troba, i en major quantitat, en aquests 10 aliments: 

 

1. La família de la col

 

Les cols tenen gran valor nutricional, a part de la col, tenim el bok choy o les cols de Brussel·les. Una mesura d’una tassa d’aquests aliments, conté aproximadament 33 mg de vitamina C. Rics en nutrients, aquests membres de la família de les cols poden ajudar a combatre el càncer i les malalties del cor. No obstant això, les cols de Brussel·les en contenen quatre vegades més (97 mg versus 33 mg per tassa).

 

2. El bròquil

 

Aquesta súper verdura, considerada així per la seva gran quantitat de nutrients, és una de les conté majors quantitats de vitamina C. El doble que la taronja! Es pot consumir saltat o al vapor. Com a base de pizza saludable, combinat amb arròs, pasta, gratinat, en truita o sopa… Desterreu la idea que menjar bròquil és avorrit.

 

3. Els kiwis

 

Un kiwi gran proporciona aproximadament 80 mg de vitamina C i molts fitoquímics. També conté una gran quantitat de potassi i pectina, fibra soluble que ajuda a estabilitzar els nivells de colesterol a la sang. També proporciona luteïna i zeaxantina, antioxidants que ajuden a la bona salut dels ulls. 

 

4. El meló

 

La majoria de melons són rics en vitamina C i potassi. El meló en totes les seves variants, pot ajudar a prevenir l’acne, malalties cardiovasculars, certs càncers, malalties respiratòries i pèrdua de visió.

 

Per protegir el seu valor nutritiu, cal comprar el meló sencer, no tallat ni a rodanxes, ja que alguns dels nutrients, especialment la vitamina C, es malmeten en contacte amb l’aire. 

 

5. Els pèsols

 

Els pèsols frescos són una bona font de proteïnes i ferro, ideals per als vegetarians. Els pèsols poden ajudar a reduir el risc de desenvolupar certs càncers, depressió i el colesterol alt. La vitamina C pot protegir contra les cataractes i lluitar contra els efectes nocius dels radicals lliures.

No us perdeu els deu millors vegetals per a la vostra salut.

 

6. El pebrot

 

Un pebrot mitjà té 32 calories, però el seu contingut vitamínic varia en funció del seu color. A un volum igual, els pebrots són millor font de vitamina C que els cítrics. Un pebrot verd mitjà proporciona més del 100% de la dieta recomanada de vitamina C, mentre que un pebrot vermell aporta un 50% més d’aquest antioxidant. Ofereix protecció contra les malalties del cor, la pèrdua de visió i la congestió nasal.

 

7. La pinya

 

S’utilitza des de fa temps com a remei popular per tractar trastorns intestinals i alleujar el restrenyiment. Aquesta fruita tropical també és coneguda per augmentar la immunitat, els ossos i la salut cardiovascular. Una ració de tassa de pinya fresca conté 25 mg de vitamina C i aporta 75 calories. El suc de pinya conserva tota la seva vitamina C.

 

8. Els espinacs

 

El menjar preferit d’en Popeye no són especialment rics en ferro, són rics en carotenoides i fitoquímics. Aquests nutrients s’uneixen amb vitamines per ajudar a protegir contra el càncer, el colesterol alt i la pèrdua de visió. La vitamina C dels espinacs pot ajudar a prevenir l’artrosi i l’ictus.

 

9. Els moniatos

 

Els moniatos són un dels vegetals més densos en nutrients, aporten gairebé la mateixa vitamina C que la pastanga i més vitamina C que la taronja. La també anomenada patata dolça, és rica en vitamines del complex B (B6, B5, B1, B3, B9 i B2). Aquí tenim més costum de menjar-lo com a postres però cada cop més s’està introduint en la dieta mediterrània en format salat, com acompanyament de carns, peixos, estofats, llenties…

Entre els minerals destaca pel seu contingut en manganès, potassi (es troba en una proporció equivalent a la dels plàtans), coure, calci (30 mg per cada 100 grams de part comestible), sodi, fòsfor i ferro.

 

10. Els tomàquets

 

Un tomàquet mig madur, amb 26 calories, conté uns 23 mg de vitamina C. La major part de la vitamina C es troba a la capa gelatinosa de les llavors. Pot protegir contra malalties del cor, infeccions respiratòries, càncer de pell i pèrdua de visió.

Back To Top