skip to Main Content
Com Protegir-se De La Calor?

Com protegir-se de la calor?

Com és previsible en ple estiu, la calor és present dia rere dia. Les altes temperatures que s’aproximen aquests dies, segons diuen, seran difícils de suportar, sobretot en les hores centrals del dia. Evitar que la calor excessiva sigui un problema és a les teves mans! Si adoptes aquestes precaucions bàsiques, acabaràs l’estiu tal com el vas començar! El següent decàleg t’ajudarà a fer front a la calor:

1. Vigila els grups de risc. Els nadons i els nens petits, la gent gran o els malalts crònics requereixen una especial atenció quan fa calor.

2. La hidratació és fonamental. Beu aigua i líquids sovint. No abusis de les begudes amb cafeïna, ni dels refrescos ensucrats. Evita l’alcohol, que afavoreix la deshidratació.

3. Vigila el que menges. Alimenta’t bé. Evita els grans tiberis i tria plats lleugers que també contribueixin a mantenir-te hidratat. Amanides, fruita, sopes fredes com el gaspatxo, han d’ocupar un lloc preeminent en els teus menús estiuencs.

4. Protegeix-te del sol. Usa crema solar i repeteix l’aplicació diverses vegades al dia. Si tens infants a càrrec teu, extrema les precaucions amb un factor de protecció elevat, evitant que estiguin al sol desprotegits durant molt de temps… A la platja, la piscina o el parc, no pensis que estàs fora de perill sota el para-sol, ja que aquests deixen passar part de la radiació ultraviolada. 

5. Millor a l’ombra. Procura romandre en llocs frescos, a l’ombra o climatitzats, evita exposar-te els dies caniculars quan no sigui necessari. Recorda que quan fa molta calor cal reduir l’activitat física i evitar realitzar esports a l’aire lliure durant les hores centrals del dia.

6. Vesteix-te pensant que fa calor. Usa roba lleugera, folgada i de teixits transpirables. Tria calçat còmode, que deixi “respirar” als teus peus i que no et faci mal.

7. No t’oblidis de la mascareta: utilitzar la mascareta és, juntament amb la distància de seguretat i el rentat freqüent de mans, la millor manera de contribuir a frenar l’expansió de la COVID-19. Per això, encara que tinguis calor, fes servir la mascareta sempre que sigui necessari, i posa-te-la bé. A la farmàcia trobaràs bons productes que asseguren una bona respirabilitat i protecció.

8. Extrema precaucions al cotxe. Intenta aconseguir una bona temperatura a l’interior del teu vehicle, ja que la calor excessiva provoca somnolència (i els consegüents accidents). Compte amb nens, gent gran o malalts, i també amb les mascotes: un cop de calor pot tenir greus conseqüències. A més a més, tingues present, en cas que deixis el cotxe aparcat, que els vehicles estacionats poden arribar a altes temperatures en només uns minuts.

9. Farmaciola. Mantén els medicaments en un lloc fresc, perquè no els afecti la calor. Encara que molts aguanten perfectament temperatures elevades, altres fàrmacs són especialment sensibles a la pujada de les temperatures. Assabenta’t de com conservar-los.

10. Si cal, vés a metge. Davant l’aparició de símptomes que puguin haver estat provocats per les altes temperatures (sequedat, pell enrogida, pols feble i/o accelerat, mal de cap, malestar general, confusió, etc.), no dubtis en demanar assistència mèdica.

Esperem que acabeu de passar un bon estiu! Si busqueu tractaments específics per combatre la calor, ja sabeu on trobar-nos! 😉

Back To Top