skip to Main Content
Consells I Trucs Per Mantenir L’estrès A Ratlla

Consells i trucs per mantenir l’estrès a ratlla

L’estrès diari pot tenir un impacte important en la salut mental i física. Reconèixer-lo i identificar-ne l’origen és el primer pas per aprendre a tractar-lo, però hi ha altres maneres de reduir els seus efectes.

Escoltar el cos

Com que tothom és diferent, hi ha una multitud de motius per estressar-se. Tothom sap què necessita el cos per tenir una bona forma física i mental, i aquesta també és generalment la millor recepta per aprendre a fer front a situacions d’estrès. La millor manera de reconèixer que es tenen problemes d’estrès és escoltar el cos, de la mateixa manera que cuidar-lo bé pot ajudar a reduir els efectes negatius de l’estrès sobre la salut.

Aquests són alguns consells senzills per fer-ho realitat:

Reconèixer els signes d’estrès 

Cada persona reacciona de manera diferent a l’estrès i es manifesta de manera diferent d’un individu a un altre: trastorn del son, canvis d’humor, tensió muscular, dificultat de concentració… És important aprendre a reconèixer aquests signes.

Identificar allò que ens estressa

Massa feina, pressió excessiva, canvis importants a la vida, etc. Fer inventari dels detonants de l’estrès és el primer pas per cercar solucions.

Tenir una bona actitud 

Una actitud positiva pot donar una bona sortida a l’hora d’afrontar desavantatges quotidians. És important veure els obstacles com a experiències d’aprenentatge i mantenir-se objectiu en cada situació. Posar-los en perspectiva. L’estrès sovint sorgeix més per la manera de percebre els esdeveniments i la seva gravetat que pels propis esdeveniments.

Dormir suficient

L’estrès de vegades s’acompanya d’un trastorn del son i l’insomni redueix la resistència a l’estrès. En altres paraules, com més estressat, menys hores de son i menys hores de son, més estrès! Un adult necessita de set a vuit hores de son per nit i és bo tant per al cos com per a la ment.

Calmar la ment

Familiaritzar-se amb tècniques de relaxació, respiració, meditació o visualització. Aprendre a relaxar-se no només és una necessitat, sinó una necessitat per mantenir-se sa… i no estressar-se.

Tots aquests consells es poden resumir en poques paraules: cal pensar en un mateix. És molt important fer coses que ens facin sentir bé: banyar-se, llegir un llibre, escoltar música, etc. D’aquesta manera, aconseguirem reduir notablement els nostres nivells d’estrès.

 

Back To Top