skip to Main Content
Cuida La Teva Alimentació Si Tens Psoriasis

Cuida la teva alimentació si tens psoriasis

Ara que comença el mes de juny i les temperatures estan millorant, és molt normal que comencem a preocupar-nos per l’estat de la nostra pell. Avui no parlarem sobre l’estat d’hidratació d’aquesta, sinó d’una malaltia que molts patim i que ara que comença el bon temps pot provocar-nos inseguretats: la psoriasi.

Hi ha molts factors que incideixen en els brots d’aquesta malaltia, i l’alimentació és un d’ells. Controlant-la podem afavorir a que apareguin menys brots a la nostra pell i podem gaudir del bon temps sense preocupar-nos d’ella.

 

La psoriasi és una afectació de la pell molt freqüent, i malgrat el tractament mèdic, l’alimentació juga un paper fonamental per a evitar brots. A continuació et presentem alguns aliments que hauries d’eliminar de la teva dieta si tens aquesta malaltia:

  • Alcohol, cafè i begudes amb cafeïna. No és beneficiós per a la salut en general, i menys per a les persones que sofreixen problemes a la pell, ja que el seu consum s’associa amb malalties cutànies inflamatòries. En el cas de la psoriasi, l’alcohol dilata els vasos sanguinis de la pell, deixant passar més quantitat de cèl·lules T, responsables d’aquesta malaltia.
  • La farina blanca refinada. Present en el pa blanc, pasta blanca, galetes i productes de pastisseria. Un consum excessiu d’aliments elaborats amb aquests ingredients afebleix el sistema immunològic, fonamental en la psoriasi, ja que aquesta és una malaltia autoimmune.
  • Cal evitar el blanc, la glucosa, la fructosa, la dextrosa, la maltodextrina i el sirope de blat de moro, ja que tots aquests disminueixen les respostes immunològiques de l’organisme.
  • Els espàrrecs, el bròcoli o la coliflor. Són aliments que redueixen la capacitat detoxificadora del fetge. Si el fetge conté gran quantitat de toxines és més probable que es produeixi un brot, augmentant les lesions escatoses engrossides i inflamades.
  • La carn vermella. El seu consum excessiu es relaciona amb malalties inflamatòries, per la qual cosa l’ideal és evitar la seva ingesta.

 

Per contra, els aliments més indicats per a evitar la psoriasi són:

  • Els vegetals. Les persones amb psoriasis necessiten certs nutrients la font dels quals resideix exclusivament en el món vegetal, a més de controlar l’augment de pes, factor de risc demostrat.
  • Els més apropiats per a combatre la psoriasi són el blat negre, l’amarant i la quinoa. Tots aquests són famosos per la seva gran quantitat de proteïnes i vitamines.
  • Omega 3. Present en el peix blau i en la fruita seca com les nous. Ajuda a frenar la inflamació de la pell i les articulacions.
  • Vitamina Sr. Es troba en el peix blau, els ous i les pipes de gira-sol. Aquesta vitamina ajuda en patologies inflamatòries, com la psoriasi i l’artritis psoriàsica.
  • Sèrum de llet. Els nivells baixos de glutatió present en el sèrum de la llet també estan relacionats amb les malalties de la pell com la dermatitis, la seborrea o la psoriasi.

 

Consulta’ns a la farmàcia si tens qualsevol dubte sobre el teu brot de psoriasis.

 

Back To Top