skip to Main Content
Mal De Queixal? Evita’l Posant En Pràctica Aquests Consells!

Mal de queixal? Evita’l posant en pràctica aquests consells!

El mal de queixal és un problema freqüent. La causa més freqüent que el provoca és la càries o alguna complicació com la pulpitis, encara que pot tenir moltes altres causes com la gingivitis (inflamació de les genives -o la seva forma més greu, la periodontitis) o el bruxisme.

El mal de queixal sovint es produeix per una higiene dental deficient, però també pot passar que es tracti d’un dolor referit o irradiat i que la causa resideixi en altres parts del cos com les orelles. De vegades, el mal de queixal pot irradiar al coll o zona de l’orella i també pot provocar sagnat o inflamació de genives.

Com tractar el mal de queixal?

Per pal·liar el mal de queixal és recomanable prendre analgèsics o antiinflamatoris, però abans de fer-ho, és important tenir present que els analgèsics o antiinflamatoris sense la supervisió d’un professional sanitari poden provocar efectes adversos, especialment quan la presa es prolonga en el temps o se sobrepassen les dosis recomanades.

Per tant, fins que es pugui anar al dentista és important:

1. Prendre analgèsics amb precaució.

2. Evitar els antibiòtics.

3. Aplicar fred a l’exterior de la galta.

4. Evitar els aliments massa freds, calents, dolços o durs.

5. Esbandir la boca amb aigua tèbia i sal.

6. No dormir sobre el costat afectat.

7. Mantenir una bona higiene dental.

8. Revisar la boca periòdicament.

9. Evitar els remeis casolans que poden ser perjudicials, com els glopeigs d’aigua oxigenada, aigua amb bicarbonat o alcohol.

Et queden dubtes sobre com tractar el mal de queixal? Contacta amb nosaltres i t’ajudarem a trobar un tractament adequat per pal·liar el dolor!

Back To Top