skip to Main Content
No, Arrencar-te Un Cabell Blanc O L’estrès No Provoca Que Te’n Surtin Més

No, arrencar-te un cabell blanc o l’estrès no provoca que te’n surtin més

Segur que ho has sentit mil i una vegades: si t’arrenques un cabell blanc, te’n surten set? Doncs no, no hi ha evidències científiques de què quan t’arrenquis cabells blancs, te’n surtin més. No obstant això, el que sí que és cert és que, progressivament, cada vegada en surten més.

Els cabells blancs es produeixen a causa de canvis en la producció de la melanina, el mateix pigment que determina el color de la pell. Segons alguns informes que hem consultat, arrencar-se un cabell blanc només causarà que et torni a sortir un cabell blanc, i al mateix lloc. Només pot sortir un pèl per fol·licle. Els cabells circumdants no sortiran blancs fins que s’acabi la melanina en els seus respectius fol·licles.

És millor retallar els cabells blancs i no arrencar-los d’una tirada, ja que aquest acte pot danyar el fol·licle. A més, si es fa moltes vegades pot acabar causant una infecció i fins i tot fer que ja no pugui sortir pèl en aquest fol·licle.

És normal que surtin cabells blancs a partir d’una certa edat. En medicina es considera normal si és a partir dels 20 anys, en el cas de les persones blanques, 25, en el cas de les asiàtiques i 30, en les negres. En les dones, els primers cabells blancs solen aparèixer a la zona més pròxima al front. En els homes, a la més pròxima a les galtes. Una de les causes de que surtin cabells blancs prematurs pot ser algun problema de salut, com l’hipotiroïdisme o deficiències vitamíniques.

Amb l’edat les cèl·lules entren també en procés d’envelliment i influeixen en la producció de melanina. Una vegada surt un pèl, aquest no canvia de color, però el pèl es va regenerant, cau i en surt de nou. És aquest procés en el qual els nous cabells poden anar sortint grisos o blancs, ja que es va produint menys melanina.

Un dels principals factors que influeixen en el fet que aquests processos ocorrin abans o després és la genètica. 

Una altra de les idees més esteses és que l’estrès accelera la seva aparició. Els experts consideren que l’estrès pot actuar com un dels desencadenants d’aquesta patologia, però l’estrès com a tal, no provoca cabells blancs, encara que sí que sembla desencadenar una major caiguda del cabell denominada efluvi telogen. Quan aquests cabells tornen a créixer, tenen menys pigment, per això són grisos. D’això s’extreu que l’estrès hi contribueixi, però no és un desencadenant directe dels cabells blancs.

També es creu que poden influir factors externs als quals estigui exposat el pèl, com el sol o la contaminació.

Back To Top