skip to Main Content
Quines Són Les Millors Solucions De Rehidratació Oral Per A Vòmits I Diarrea?

Quines són les millors solucions de rehidratació oral per a vòmits i diarrea?

La deshidratació és l’estat clínic consecutiu a la pèrdua d’aigua i soluts. La causa més freqüent és la gastroenteritis aguda i més del 90% es produeix abans dels 18 mesos.

Les solucions de rehidratació oral estan indicades en la prevenció i tractament de la deshidratació aguda com a complicació de les gastroenteritis agudes i altres processos en què hi hagi pèrdues de líquids importants. Aquests preparats elaborats per la indústria farmacèutica es basen en les recomanacions d’organitzacions i associacions científiques (OMS, ESPGHAN…), i es presenten de diverses maneres: solució d’aigua i electròlits, bé per dissoldre amb aigua o ja preparades; o en forma de gelatines.

Les solucions de rehidratació oral (SRO) són els preparats adequats per al tractament d’aquests problemes (vòmits, diarrea…) i cal rebutjar altres preparacions que s’utilitzen clàssicament, com ara infusions de camamilla, te, etc…, així com les begudes isotòniques, ja que no són adequades per a la hidratació en cas d’una diarrea (no són iguals les pèrdues líquides i d’electròlits que es donen en cas de vòmits i diarrea que les que es deuen a la sudoració a causa de fer exercici físic).

La rehidratació oral és un tractament efectiu i de baix cost. En un procés lleu o moderat pot evitar agreujaments i les hospitalitzacions necessàries per rehidratar mitjançant sèrum per via intravenosa. A la farmàcia, les SRO poden trobar-se sota diferents formes/productes:

– En sobres, que cal reconstituir amb una quantitat d’aigua normal. Tenen el desavantatge que cal posar la quantitat d’aigua exacta perquè la composició sigui adequada. En cas contrari, tindríem una solució diluïda o concentrada. Cap dels dos extrems no és apropiat.

– En ampolles, tetrabrik o gelatines i també en sobres ja preparats per consumir directament, sense haver de dissoldre en aigua. L’avantatge d’aquests és que contenen la concentració recomanada.

També n’hi ha de diferents sabors (fruites, llet…); i fins i tot sense sabor o sabor neutre. Algunes contenen probiòtics (bacteris vius que ajuden a regenerar la flora intestinal i poden retallar una mica el temps que dura la diarrea).

Si ho necessites, recorda que a la farmàcia t’assessorarem sobre el SRO que et pot anar millor segons la teva situació. Compta amb nosaltres!

Back To Top