skip to Main Content
Vitamina D, Per Què és Necessària?

Vitamina D, per què és necessària?

Hola de nou, amics i amigues!

Sovint escoltem a la televisió, a la ràdio, als hospitals… que certes vitamines són necessàries per al nostre dia a dia.

A més, trobem molts aliments que ens ajuden a portar un estil de vida saludable gràcies a aquestes vitamines. Però, què en sabem d’elles?

Què és la vitamina D?

La vitamina D és una vitamina fonamental per al nostre organisme, ja que té una alta implicació a la salut òssia i en el bon funcionament del sistema muscular, immunitari i també en el sistema nerviós.

La podem obtenir a partir de diferents aliments com els ous o el salmó, tot i que gran part de la seva absorció es realitza a través de la nostra pell mitjançant l’exposició als rajos UV que ens proporciona el sol.

Les seves principals funcions són:

Contribueix a la formació i mineralització òssia com també al correcte manteniment dels òrgans

Té funcions antioxidants, minvant l’envelliment

Promoure el creixement i mineralització dels ossos, regulant el pas del calci als ossos

Enforteix el sistema immune i ajuda a la prevenció d’infeccions.

Com pots comprovar, la vitamina D actua a diferents parts del nostre organisme i es presenta com imprescindible per tenir una bona salut. En el cas de no gaudir de suficient vitamina D al nostre cos, trobaríem amb problemes com l’osteoporosi o el raquitisme en els nens.

És per això que des de Farmàcia Guilanyà us animem a:

  • Augmentar el temps d’exposició solar, sempre utilitzant un factor de protecció adequat a les nostres necessitats i a la nostra pell. A més, cal evitar les hores de major exposició solar i hidratar-nos regularment.
  • Millorar els vostres hàbits sobre alimentació. Recordeu que s’ha de portar a terme una dieta equilibrada i variada: amb l’ajuda del vostre metge o del vostre nutricionista us pot aconsellar sobre com anar afegint a la vostra dieta aliments que portin vitamina D.

Ara que comença la tardor, és important passar temps fora de casa per aprofitar els pocs rajos solars que a poc a poc aniran minvant durant el pas dels dies.

A més, realitzar passejos, jugar o simplement parlar al parc ens permetrà admirar la bellesa de la tardor i carregar-nos de positivisme.

Gràcies per llegir-nos, i fins aviat!

Back To Top