skip to Main Content
Vols Dormir Millor? Segueix Els Nostres Consells!

Vols dormir millor? Segueix els nostres consells!

El son canvia de forma progressiva amb l’edat, i acostuma a ser progressivament més lleuger i curt. Dorms del tot bé? Gaudir d’un descans reparador és importantíssim perquè l’organisme funcioni de forma òptima. A continuació et proposem consells fàcils per millorar el teu descans i et descobrim la tècnica 4-7-8, que t’ajudarà a agafar el son en tan sols un minut!

Segueix aquests consells que et suggerim i evita l’insomni i els seus efectes negatius!

1. Evita practicar exercici intens abans de ficar-te al llit

L’esport genera endorfines que poden dificultar agafar el son de forma immediata, per la qual cosa no està recomanat practicar-ne a partir de les vuit del vespre.

2. Crea un ambient relaxat al dormitori

La teva habitació ha d’estar condicionada per facilitar el repòs. Per tant, és convenient regular la intensitat de la llum i evitar la llum blava abans d’anar a dormir.

3. Evita objectes i factors que et puguin despertar

Retira del dormitori el mòbil, tanca les finestres per evitar els sorolls de l’exterior i abaixa les persianes perquè l’excés de llum no t’interrompi el son.

4. Estableix rutines positives

Intenta anar al llit sempre a la mateixa hora i després de dutxar-te amb aigua tèbia.

5. Associa mentalment llit i son

És important no utilitzar el dormitori com a lloc de treball o per fer activitats que no estiguin relacionades amb el descans.

6. Climatitza el dormitori

No és recomanable deixar encès l’aire condicionat (fred o calent) durant la nit.

7. Evita els àpats copiosos i l’alcohol abans de dormir

Aquests factors són el còctel perfecte per tenir problemes per dormir. Evita també beure molt abans de posar-te al llit, perquè les ganes d’orinar no t’interrompin el descans.

8. Pren aliments que facilitin la son

Els plàtans, els ous o la llet són aliments rics en triptòfan que ajuden a dormir.

9. Les migdiades: breus

Les migdiades poden compensar la falta de repòs durant la nit i reduir les conseqüències de l’insomni com l’estrès o la irritabilitat. La migdiada ha de ser breu i mai superior a 30 minuts o, altrament, serà contraproduent i podria impedir agafar el son a la nit.

10. Plantes medicinals

Quan l’insomni sigui ocasional, la fitoteràpia pot ser una solució. La valeriana, la passiflora o la rosella de Califòrnia són bones opcions per facilitar la son.

4-7-8: la tècnica revolucionària que t’ajudarà a agafar el son en tan sols un minut!

Aquesta nova tècnica, que t’ajudarà a relaxar-te i a dormir millor ha estat desenvolupada pel professor de la Universitat d’Arizona Andrew Weil, expert en medicina integral.

Tot i que el terapeuta ha dissenyat diversos exercicis de respiració al llarg de la seva carrera, probablement el més efectiu de tots sigui aquest, que es basa en la respiració diafragmàtica i que permet omplir d’aire la zona baixa dels pulmons per captar millor l’oxigen.

Com aplicar la tècnica 4-7-8?

En primer lloc, encara que l’exercici es pot fer en qualsevol posició, Weil recomana fer-lo assegut, amb l’esquena recta i recolzada en un respatller. Un cop en posició, cal col·locar la punta de la llengua just darrere de les dents frontals, on comença el paladar, i després, cal seguir aquests senzills passos:

  • Tanca la boca i inhala l’aire a través del nas. Conta fins a quatre.
  • Aguanta la respiració durant set segons.
  • Expira completament l’aire dels pulmons durant vuit segons. És important fer un so fort a l’hora d’expulsar-lo.

El doctor Weil explica que, a diferència d’altres tractaments com els farmacològics, l’exercici té millor efecte com més temps es practiqui. Això sí, no s’ha de fer gaire sovint –encara que un parell de vegades al dia són recomanables per anar-s’hi acostumant– i no s’ha de repetir més de quatre vegades durant el primer mes de pràctica. Quan hi estiguis acostumat, pots repetir l’exercici fins a vuit cops al dia.

Altres aplicacions de la tècnica 4-7-8

Encara que aquest exercici s’aplica sovint per agafar el son, també es pot fer en altres situacions, com ara per relaxar-nos, tranquil·litzar-nos o alleujar la tensió interna abans d’una cita important o una entrevista de feina. Aquest exercici alenteix els batecs del cor, afavoreix la circulació de l’oxigen i elimina les toxines del nostre sistema.

Comença a implementar-lo i gaudeix d’un bon descans des d’avui mateix! I si necessites més ajuda per a dormir millor, recorda que a la farmàcia podem ajudar-te! Vine i et recomanarem el millor per a tu! 🙂

Back To Top