skip to Main Content
Consells Per Prevenir L’halitosi

Consells per prevenir l’halitosi

Benvinguts de nou,

El tema del qual parlarem avui és l’halitosi, i us aconsellarem sobre com prevenir-la.

L’halitosi o mal alè al·ludeix al conjunt d’olors desagradables o ofensius que emanen de la cavitat bucal, independentment de quin sigui el seu origen, sent est un problema que pot patir pràcticament qualsevol persona.

Pot controlar-se amb certes mesures d’higiene:

La seva aparició té importants conseqüències, no només a la salut, sinó per les possibles repercussions psicològiques que poden arribar a afectar a la vida diària, relacions socials, afectives i professionals de les persones que la pateixen.

Consells per prevenir i/o controlar l’halitosi:

És fonamental que els pacients mantinguin sana la cavitat oral i, especialment, les seves genives. Per a això, és necessari que realitzin diàriament unes mesures d’higiene oral adequades.

  • Realitza un raspallat tres vegades al dia com a mínim i després de cada menjar; t’ajudarà a prevenir la càries i a mantenir la teva boca sana.
  • Completa el teu raspallat amb fil dental i col·lutoris específics: eliminaràs les partícules de menjar de llocs on el raspall no aconsegueix, així com la placa dental.
  • Els raspadors linguals són realment efectius i et trauran la mala olor causada pels bacteris que s’acumulen en la superfície de la llengua.
  • Evita el tabac, l’alcohol o el consum elevat de cafè.
  • Les verdures de fulla verda, pel seu contingut en clorofil·la, així com les maduixes, els kiwis o els cítrics, t’ajudaran a mantenir més forts les teves genives i a prevenir malalties periodontals.
  • Realitza cinc menjars al dia i mastega bé els aliments per evitar la seva fermentació.
  • Beu aigua amb freqüència. Almenys, dos litres al dia. Així estimularàs la salivació i netejaràs tota la teva boca i dents.
  • Respira pel nas i no per la boca, sobretot a la nit, ja que la producció de saliva disminueix i pot produir una olor i sabor desagradables en la teva boca.

Encara que en un 90% dels casos, l’halitosi té el seu origen en la cavitat bucal, aquest problema pot ser símptoma d’una afecció sistèmica.

Visita al dentista periòdicament.

Fes ús dels nostres consells i no dubtis en apropar-te a la farmàcia si necessites un assessorament més personalitzat amb els millors productes de salut bucal.

Fins aviat!

 

Back To Top