skip to Main Content
La Higiene íntima Durant La Menopausa

La higiene íntima durant la menopausa

La menopausa és el moment que marca el final dels cicles menstruals i és un procés biològic natural en el qual apareixen símptomes físics i emocionals com el sufocament, una disminució de l’energia, problemes per dormir…

En aquesta etapa també es produeixen grans canvis fisiològics i hormonals: el pH de la vagina es desequilibra (és més pròxim a 7, com el de la infància) cosa que causa sequedat vaginal, disminueixen els estrògens, s’afinen les parets vaginals, disminueix la libido i el to vaginal i hi ha més possibilitats de sofrir incontinència urinària i infeccions d’orina. 

Molèsties com la picor (o vaginitis) es poden tractar amb productes adaptats a aquesta etapa i testats ginecològicament que facin la funció protectora que farien les hormones. Per oblidar-te d’aquest malestar, que si no es tracta adequadament podria provocar distròfia vaginal, cal que: 

  • Utilitzis roba interior de cotó 
  • Tinguis en compte que la zona íntima és molt més fràgil (quan t’eixugues, mantens relacions sexuals…)
  • Reforcis en forma de càpsules i cremes l’ecosistema íntim (sobretot si estàs prenent antibiòtics o patint estrès, ansietat…)
  • Reforcis en forma de càpsules o cremes l’acció estrogènica, els probiòtics i l’àcid làctic

Aquest any sí que sí: oblida’t de la irritació, la coïssor i la picor i viu una vida sexual i íntima plena i saludable! Vine a la farmàcia i t’assessorarem! 😉

Back To Top