skip to Main Content
Quines Patologies De Peus Existeixen I Com Les Podem Tractar?

Quines patologies de peus existeixen i com les podem tractar?

Els peus són una part vital del nostre cos, ja que ens proporcionen suport i ens permeten caminar. Quan aquesta estructura fonamental experimenta lesions, la nostra capacitat de desplaçament es veu afectada. 

I… quines són les tres lesions més comunes del peu i com tractar-les de manera adequada? Anem-ho a veure. 

Les lesions del peu es poden dividir en agudes i cròniques. Les lesions agudes solen ocórrer durant l’exercici o l’activitat física intensa, manifestant-se amb dolor sobtat, inflamació i restricció del moviment. Si no es tracten adequadament, les lesions agudes poden evolucionar cap a una forma crònica, persistint durant llargs períodes.

Entre les lesions més freqüents es troben:

1.Esquinç: Aquesta lesió es produeix com a resultat d’una torsió, estirament o distensió excessiva, provocant dolor agut i inflamació que limita el moviment. 

Què podem fer? El repòs i l’aplicació de fred són claus en el tractament, mentre que les lesions més greus poden requerir immobilització.

2.Fasciïtis plantar: Consisteix en una inflamació de la fàscia plantar, causant dolor a la planta del peu, especialment al matí. És comuna en persones que passen molt temps dretes o practiquen esport. 

Què podem fer? Reduir l’activitat física, aplicar fred i prendre analgèsics poden ajudar a mitigar el dolor.

3.Metatarsàlgia: Aquesta lesió provoca inflamació i dolor a la part frontal del peu, apareixent gradualment al llarg del temps. Pot ser causada per activitats com córrer, saltar o l’ús de calçat inadequat. 

Què podem fer? Evitar els talons i utilitzar plantilles ortopèdiques poden ser solucions efectives.

Cal recordar a més que un calçat inadequat pot ser un factor desencadenant d’aquestes lesions, especialment en combinació amb l’edat i el pes. Així que ja ho saps, molt millor és apostar per calçat adequat i plantilles ortopèdiques pot ajudar a protegir el peu i prevenir aquestes molèsties.

Back To Top