skip to Main Content
Cuidar La Pell Durant La Menopausa. Com Fer-ho Correctament?

Cuidar la pell durant la menopausa. Com fer-ho correctament?

El canvi de la pell que es produeix durant la menopausa és conseqüència del canvi hormonal que pateix la dona. Per a algunes, els símptomes quasi no es noten, però per a d’altres, és un procés difícil que pot durar uns quants anys i causar una gran varietat de canvis notoris.

Coneixes l’efecte que té la menopausa sobre la pell? T’expliquem tot el que necessites saber a continuació!

Els canvis hormonals que succeeixen durant i després de la menopausa tendeixen a canviar la fisiologia de la pell de formes diferents. A causa de la disminució de B-Estradiol es produeix un envelliment accelerat de la pell, així com:

  • Pell greixosa: Durant la menopausa, a mesura que disminueixen els nivells d’estrogen, la testosterona no queda emmascarada al cos de la dona i estimula les glàndules sebàcies per secretar sèu més greixós (i provoca acne adult algunes dones).
  • Pell flàcida i arrugues: A mesura que els nivells d’estrogen disminueixen durant la menopausa, els dipòsits de greix tendeixen a redistribuir-se concentrant-se sobretot a l’abdomen i/o a les cuixes i els glutis. Per tant, el resultat és una pèrdua de greix de la pell de la cara, el coll, les mans i els braços que provoca l’aparició d’arrugues i flacciditat.
  • Epidermis fina: El flux sanguini a través dels capil·lars dèrmics es redueix durant la menopausa, per tant, s’absorbeixen menys nutrients i oxigen a les capes de l’epidermis, fet que contribueix a fer que la renovació cel·lular sigui més lenta.
  • Pell més propensa al dany solar: el manteniment dels melanòcits també es troba sota el control dels estrògens. Amb menys melanòcits es produeix menys melanina protectora i la pell es torna més clara. La pell menopàusica és, per tant, més propensa al dany solar, per la qual cosa encara és més important protegir-la amb un protector solar.
  • Hiperpigmentació i taques: L’estrogen exerceix un efecte regulador sobre la producció de melanina mantenint-la sota control. Les àrees de la pell que han estat exposades als raigs UV al llarg dels anys, a mesura que arriba la menopausa, augmenten la síntesi de melanina. Això pot fer que apareguin taques marronoses a la cara, mans, coll, braços i pit de moltes dones.

La menopausa és una edat que pots viure en plenitud si t’ho proposes! Estem a la teva disposició per assessorar-te en qualsevol dubte que tinguis. Cuida’t i cuida la teva pell sempre!

Back To Top